Concert voor het L.O.S.
Nadat we jarenlang het LOS-concert hebben mogen uitvoeren in “De Schakel ” in Camminghaburen, waren we nu te gast in de Kurioskerk in Huizum-west. Een locatie met een goede akoestiek en een gezellige ambiance. We begonnen om 13.30 uur met de bekende Water-Music Suite van Handel.
Daarna enkele hymns uit het Rode boekje en gevolgd door Lord of all Hopefulness. Hierna het gevoelige Prayer of Ukraine en Song of Freedom , om via Benedictue en de FSO mars te eindigen voor de pause.
Na de pause weer opgestart met een mars en daarna de cornetsolo Concerto d’Aranjuez.
Daarna, Walking in the Air, de Fryske Grienmank en meer om te eindigen met We’ll meet again.
Als toegift op deze gezellige middag nog de Radetzki Mars.
Kijk voor een foto impressie op het knopje “Fotoarchief” – Foto’s 2024.
Nieuwe dirigent Frysk Senioren Orkest
Nadat Jouke Hoekstra had aangegeven niet meer dirigent van het FSO te zullen zijn is Andries de Haan gedurende enkele maanden dirigent ad interim geweest.
Op de onlangs gehouden ledenvergadering is met de meeste stemmen gekozen voor Andries de Haan als dirigent van het Frysk Senioren Orkest.
Andries is geboren in Vollenhove en na omzwervingen terecht gekomen in Harlingen waar hij vooral veel voetbalde en kaatste.Toen hij een jaar of 9 werd, nam ook de interesse voor de blaasmuziek toe en kwam hij bij het Stedelijk van Harlingen terecht. Daar werd het uiteindelijk de bugel, een instrument wat hij tot op dit moment nog steeds graag speelt.
Op een gegeven moment moest Andries de keuze maken tussen sport en muziek, en de keuze is op het laatste gevallen. Na zijn muziekschooldiploma’s behaald te hebben volgde hij het conservatorium in Arnhem, Leeuwarden en Alkmaar waar hij de studies bugel en directie hafabra voltooide. Op dit moment is hij niet meer actief als solist maar concentreert hij zich op dirigeren, schrijven, presenteren en organiseren. Nu dirigeert hij een aantal fanfareorkesten, waaronder dus het Frysk Senioren Orkest, en geeft hij instrumentaal les en is hij adviseur blaasmuziek bij het Repertoire Informatie Centrum in Deventer. Daar coördineert hij alle blaasmuziek welke er nieuw geschreven wordt door Nederlandse en buitenlandse componisten.
Op youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZSoFQ5sZ1Fs een gesprek van Andries met Geert Jan Kroon. Ze praten over hoe de fanfare in Andries zijn DNA zit en zijn carrièrepad. Verder praten ze over de toekomst van de fanfare, hoe onderwijs en samenwerking de manier zijn waarop dit ensemble kan overleven en bloeien. Tot slot praten ze over de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, een internationaal concours voor fanfares.
Deelname festival te Kilder.
Op uitnodiging van het festival comité hebben we deelgenomen aan het muziekfestival in Kilder.
Bijna niemand had enig idee waar de plaats Kilder lag, alleen ergens in de Achterhoek, maar zo dicht bij de Duitse grens was ons ontgaan. Dus hadden we een lange busreis voor de boeg.
Ook omdat we in het plaatsje Terwolde (in de buurt van Apeldoorn) eerst nog koffie met gebak hadden genuttigd. Bij aankomst in Kilder werden we verwezen naar de boxen van het voetbalveld om onze instrumenten onder te brengen en kon een ieder de lunch gebruiken in de kantine.
Ons optreden was gepland om 15.10 uur en er was nog even tijd om een ander orkest te beluisteren.
Nadat we hadden plaats genomen op het podium van de zaal bleek dat, onze dirigent, ook een goede spreekstalmeester was. Op humoristische wijze kondigde hij de te spelen stukken aan en dat viel in goede aarde bij het publiek. Naarmate het programma vorderde werd ook het publiek enthousiaster en aan het einde van het optreden kregen we een ovationeel applaus.
Dat we voldaan huiswaarts reden, kwam ook vanwege een geweldig 3 gangen diner In opnieuw Terwolde. In de bus was het nu aanmerkelijk rustiger geworden wellicht doordat de slaap zijn intrede deed? De foto’s zijn te zien onder het kopje Foto’s 2024 van het Foto archief.