Berichten van 2024.

Concert voor het L.O.S.

Nadat we jarenlang het LOS-concert hebben mogen uitvoeren in “De Schakel ” in Camminghaburen, waren we nu te gast in de Kurioskerk in Huizum-west. Een locatie met een goede akoestiek en een gezellige ambiance. We begonnen om 13.30 uur met de bekende Water-Music Suite van Handel.
Daarna enkele hymns uit het Rode boekje en gevolgd door Lord of all Hopefulness. Hierna het gevoelige Prayer of Ukraine en Song of Freedom , om via Benedictue en de FSO mars te eindigen voor de pause.
Na de pause weer opgestart met een mars en daarna de cornetsolo Concerto d’Aranjuez.
Daarna, Walking in the Air, de Fryske Grienmank en meer om te eindigen met We’ll meet again.

Als toegift op deze gezellige middag nog de Radetzki Mars.
Kijk voor een foto impressie op het knopje “Fotoarchief” – Foto’s 2024.

Nieuwe dirigent Frysk Senioren Orkest

Nadat Jouke Hoekstra had aangegeven niet meer dirigent van het FSO te zullen zijn is Andries de Haan gedurende enkele maanden dirigent ad interim geweest.
Op de onlangs gehouden ledenvergadering is met de meeste stemmen gekozen voor Andries de Haan als dirigent van het Frysk Senioren Orkest.
Andries is geboren in Vollenhove en na omzwervingen terecht gekomen in Harlingen waar hij vooral veel voetbalde en kaatste.Toen hij een jaar of 9 werd, nam ook de interesse voor de blaasmuziek toe en kwam hij bij het Stedelijk van Harlingen terecht. Daar werd het uiteindelijk de bugel, een instrument wat hij tot op dit moment nog steeds graag speelt.
Op een gegeven moment moest Andries de keuze maken tussen sport en muziek, en de keuze is op het laatste gevallen. Na zijn muziekschooldiploma’s behaald te hebben volgde hij het conservatorium in Arnhem, Leeuwarden en Alkmaar waar hij de studies bugel en directie hafabra voltooide. Op dit moment is hij niet meer actief als solist maar concentreert hij zich op dirigeren, schrijven, presenteren en organiseren. Nu dirigeert hij een aantal fanfareorkesten, waaronder dus het Frysk Senioren Orkest, en geeft hij instrumentaal les en is hij adviseur blaasmuziek bij het Repertoire Informatie Centrum in Deventer. Daar coördineert hij alle blaasmuziek welke er nieuw geschreven wordt door Nederlandse en buitenlandse componisten.

Op youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZSoFQ5sZ1Fs een gesprek van Andries met Geert Jan Kroon. Ze praten over hoe de fanfare in Andries zijn DNA zit en zijn carrièrepad. Verder praten ze over de toekomst van de fanfare, hoe onderwijs en samenwerking de manier zijn waarop dit ensemble kan overleven en bloeien. Tot slot praten ze over de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, een internationaal concours voor fanfares.